zaterdag 9 november 2013

Fantastische sponsoractie

Stichting Nilakoto is verrast door een fantastische sponsoractie. Vrienden van bestuursleden Robert en Zefanja gaan 17 november voor een week in een resourt uitrusten vlak bij Banjul - de hoofdstad van Gambia. Maar zo'n reis zou raar zijn als ze ook niet even Nilakoto zouden bezoeken - het is er maar zo'n 30 kilometer vandaan.

Vrienden gaan niet zomaar Nilakoto bezoeken. Pimm is namelijk in die week jarig en heeft al haar vrienden bij wijze van verjaardagscadeau om geld gevraagd. De opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan het kleuterschooltje. Daarvoor hebben we aan projectleider Buba gevraagd wat het kleuterschooltje momenteel nodig heeft om verder te kunnen. En daar gingen we aan de slag om zoveel mogelijk wensen in te willigen met één koffer en ónder de 20 kilo!

We hebben bedacht wat makkelijk vanuit Nederland mee is te nemen. Met een rondje bij de Action en Kruidvat waren we €100,00 armer en hadden we schriftjes, schetsboeken, pennen, (kleur)potloden linialen, kleurboeken, viltstiften, pleisters, Betadine, EHBO doosjes en wat kleine zo nuttig mogelijke prullaria voor de kleuters. De wens schoolbord is ingewilligd door een potje schoolbordverf te kopen met een kwast. Vrienden gaan dan in Gambia kijken of ze aan een goede plank kunnen komen.


Maar vrienden van vrienden denken ook mee. Een spelletje moet wel een educatief gehalte hebben, een speelballetje is wel extra leuk als de wereldbol daar op staat.

Anderen hebben thuis eens opgeruimd en zijn aangekomen met nog prima pennen en potloden, schoolbordkrijt en ongebruikte schriften. Weer anderen denken mee over de wens van leerboeken op kleuterschoolniveau in het Engels en hebben de printer laten draaien.

Weer iemand anders kwam er kletsend op om zijn Tupperware verzameling eens uit de dunnen. Fijn! Zo kunnen we bakjes met gummen, potloden en puntenslijpers organiseren. Want daar zal niet veel meer zijn dan lege klaslokalen die nog maar net tafels voor de leerlingen hebben.

Ook hebben vrienden via een Facebook oproep naar oude bruikbare mobieltjes gezocht zodat het bedrijf school wat beter met elkaar kan communiceren. Die worden deze week nog opgehaald of via de post ontvangen, en dan zit de koffer echt ramvol - en weegt hij hopelijk niet meer dan 20 kilo...

 Vervolgens is er nog sponsorgeld over. Dat gaat mee naar Gambia en daar zal gekeken worden naar andere oplossingen. Plastic bakken om de meegenomen spullen in te organiseren, misschien een kast, emmers/teiltjes en zeep voor de was, voetballen voor de kids... en wat meer. Maar de koffer is vol en als het ingezamelde geld op is - dan is het op. Misschien krijgen onze vrienden het nog druk...

Wij danken onze vrienden en de vrienden van hen!!

Geen opmerkingen: