maandag 2 december 2013

Reisverslag in beeld van Pimm en Wim


Afgelopen november gingen onze vrienden uit Arnhem een weekje naar Gambia op vakantie. We schreven er al over; ook Nilakoto zouden ze in die week aandoen, maar dan niet zomaar...  Uitgebreid gesponsord  gingen ze op pad. Zij zijn twee dagen opgetrokken met de kleuters, de lokale projectleider en onze vriend Buba, familieleden en velen uit de gemeenschap rondom te compounds. Familielid Lamin en tevens taxi chauffeur heeft hen met het vervoer bijgestaan. Het waren twee enerverende dagen waarin onze vrienden de kinderen hebben vermaakt en waarin samen met Buba boodschappen zijn gedaan van het gesponsorde geld.


Een van de wensen op het lijstje vanuit Nilakoto waren mobieltjes zodat bijvoorbeeld de docenten en projectleider beter met elkaar konden communiceren.  Wij zamelden in oktober in. Helaas hebben niet alle mobieltjes het project gehaald; op het vliegveld hielden ze er zo hun eigen ideeën op na over invoerrechten...

In Nederland waren Pimm en Zefanja al op pad geweest voor de nodige boodschapjes. Van het verzamelde geld zijn uitgebreid allerlei artikeltjes gekocht om de kleuters mee van dienst te zijn. De kleuters verwelkomden onze vrienden uitgebreid met een lied. Het lukt ons niet een video te plaatsen op Blogspot, dus neem de moeite om even de scrollen op onze Facebookpagina - daar staat hij! Naast wat speelgoed en kleurboeken, werden op deze foto de schriftjes en potloden uitgedeeld. Klik eens om het sfeerbeeld te vergroten!

Pimm en Wim hebben de dagen veel spelletjes gespeeld met de kinderen die regelmatig blij met hun gasten op de foto gingen.


~~~


Ondertussen had Pimm naast gekregen en gekochte spullen, ook geld ingezameld voor haar verjaardag van vrienden. Samen met Buba zijn ze op pad gegaan naar Brikama om daar de nodige spullen aan te schaffen. Zie de foto hier onder.
Het boodschappenlijstje varieerde van kleding voor de kleuters, een zeil voor op de grond in één van de drie lokaaltjes in de school, hout voor een te maken opbergkast, emmers en ander plastic materiaal om de schooltuin te kunnen onderhouden en de moeders te kunnen laten koken, gaas voor omheiningen. Klik eens op de eerste foto van deze blog, daar staan een aantal boodschapjes netjes uitgestald. Alle gesponsorde centen uit de vriendenkring van Pimm zijn opgegaan en nuttig besteed om weer verder te kunnen met het project.

Pimm en Wim hebben redelijk geïnventariseerd hoe het project momenteel er bij staat en aan ons door gegeven. Na twee dagen vertrokken ze vol van alle leuke prikkels weer terug naar hun vakantie resourt. Vlak voor vertrek ontmoetten zij nog Juan! We hebben het nog niet precies begrepen, maar ook deze Spanjaard wil iets gaan betekenen voor de ambities van Buba op Nilakoto. Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: